De Weinschenker
Mendoza Argentinia

Favoriete wijnen bij De Weinschenker

Wijntip nummer 1: Rode wijn gericht inzetten
Wijntip nummer 2: Droge (witte) wijn leren genieten.

De 'Favoriete Wijnen' van De Weinschenker zijn alle wijnen, die in de prijslijst van De Weinschenker vermeld staan. Deze zijn allen in de laatste twaalf maanden aan klandizie van De Weinschenker geleverd. Hiermede is bewezen, dat de betreffende wijn tenminste bij één of meer wijnliefhebbers in de smaak is gevallen.
Uiteraard zijn de meeste klanten met de bestelde en geleverde wijn geconfronteerd middels een aanbieding op bijvoorbeeld een beurs of bij een bijzondere proeverij geattendeerd op de smaak en of beslissend prijsvoordeel.
Wij mogen bogen op meestal zeer kritische klanten, die jarenlang in vergelijk met andere leveranciers vaak weer een keus maken uit het enorme wijnassortiment van De Weinschenker.
Steeds meer worden ook onze klanten op wijnen geattendeerd met verleidelijk lage prijzen, aangeboden d.m.v. advertenties van supermarkten en superslijters.
Dan is het, na het proeven van deze "goedkope" flessen en een vergelijkende confrontatie met onze wijn, aan de wijnliefhebber te kiezen tussen De Weinschenker of de andere. Wij zijn anders ook zelf steeds aangenaam verrast, dat bepaalde klanten zo overtuigd de wijn kiezen van De Weinschenker.
Zo zijn de wijnen in de prijslijst eigenlijk ook bedoeld als een hint voor de geïnteresseerde kandidaat wijnliefhebber. Voor de gepassioneerde liefhebber zijn hier enkele wijnsoorten te vinden, die misschien ook eens geproefd kunnen worden.
Deze lijst wordt iedere maand bijgewerkt volgens de urgent verkochte (en betaalde) aantal flessen wijn.
Wij van De Weinschenker stellen gratis proefflessen ter beschikking of komen na afspraak bij u thuis met de door u voorgeselecteerde wijnen, om deze te laten proeven.
Ook uw vrouw (man, vriend, vriendin, kennis, familie) moet de wijn lekker vinden. Dat is niet eenvoudig, indien de smaken afwijken.
Als alternatief zijn natuurlijk meer wijnsoorten te krijgen, zodat ieder zijn eigen wijn heeft!

Wijntip nummer 1: De tannine en andere typische smaken bij een rode wijn zijn de reden, dat rode wijn geschikter is bij 'rood vlees' en bij krachtig gekruid of krokant gebakken wit vlees.
Zo heeft b.v. de Spaanse '03er 'Marius' Reserva met de een-jaar-lange rijping op barrique (eiken fusten) zo veel fluwelen kracht in zijn bouquet, dat hij in staat is, sterke kruiden bij het vlees te neutraliseren en 'weg te spoelen'. Hij laat U zo steeds opnieuw van het heerlijke vlees genieten.

Wijntip nummer 2: Misschien is de (normale) fles met 0,75 liter inhoud te snel leeg (te lekker!) voor het bereiken van de "bedtijd" of hebben de gasten te grote dorst !!:
Dan zijn er vervolgens 3 mogelijkheden:
  1. U koopt meer van deze flessen of
  2. U neemt literflessen, of
  3. U serveert een ‘droge’ wijn,
die het gemakkelijke, zeg: Het snelle drinken met de pittige beïnvloeding van de smaakpapillen in tong en gehemelte afremt.
Het 'wegvloeien' van de typische wijnsmaken en aromen gaat bij 'droge wijn' langzamer, zodat minder wijn nodig is om langer aanhoudend de smaak te proeven.
Maar, 'droge wijn genieten' wil geleerd zijn:

Vuistregel:
  Begin niet te pittig, proef beginnende
  de fris sappige halfdroge Duitse wijn uit de regio Franken:
  01 '05'06 Kembacher Sonnenberg  8,87 €
  Bacchus QbA 1/2 trocken G.W. Franken Duitsland

  aromareich, saftig, mild

  dan de Italiaanse Chardonnay uit Piemonte:
  02 '06 Chardonnay 'Araldica’ bianco  7,35 €
  Vini Piemontesi D.O.C. Piemonte Italië

  typische chardonnay, sappige italiaan, zeer opmerkelijke gunstige kwaliteits-prijs-verhouding

  dan de Franse Sauvignon van de Loire:
  03 '05'06 Menetou Salon 'Morogues'  12,10 €
  Domaine Henry Pellé Morogues Loire Frankrijk

  frisse en fruitige sauvignon, aromas van citrus, mint, bloemen, vol, vuursteensmaak, fraaie zuren

  Nu de in barrique's gerijpte Chileense wijn:
  04 '05'06 Chardonnay Reserva  11,48 €
  Viña MontGras Colchagua Valley Chili

  weer een verrassende chardonnay met zachte sappige houtsmaken, zachte en toch krachtige geuren, lange imponerende afdronk

  En als laatste de krachtige Elsasser
  05 '03'05 Tokay Pinot Gris 'Hengst'  14,92 €
  Grand Cru Henri Ehrhart Ammerschwihr Alsace Frankrijk

  stoere tokay, die zijn naam alle eer aandoet
Na deze sessie is duidelijk, welke soort wijn bij het een of ander goed zal smaken, maar vooral ook dat u een van deze wijnen met veel plezier apart kunt genieten.
De rode wijnen zijn met het gebruik bij bepaalde gerechten meer of minder overheersend, maar dat is te reguleren met grotere of kleinere slokken. Naar mate men meer verschillende soorten wijn geprobeerd heeft, blijven in de regel een of twee soorten over, die toch meestal en overal bij geschonken worden.
Dat heeft simpel te maken met gewoonte, omdat de vertrouwde smaak beter te combineren is met de verwachte smaak van het gerecht.
Proost   Zum Wohle   Prosit   Salute   Cherio   Sante
Flessenpost naar De Weinschenker
™De Weinschenker0104