De Weinschenker

Valdivieso the absolute rising star of Chili

Het huis Valdivieso is een onderdeel van Mitjans S.A., één van de leidende Chileense wijnbedrijven.
Aanvankelijk is het bedrijf gestart als producent van mousserende wijnen, maar heeft zich daarnaast ook steeds gericht op de productie van hoge kwaliteit in stille wijnen, waarbij ze zo goed mogelijk rekening houden met de wensen van de consument en de ontwikkelingen van de markt.
De wijngaarden liggen in Lontue en Maipo in Chili's Central Valley, op de uitlopers van de Andes-gebergte. Central Valley staat bekend als een van de beste regio's ter wereld voor productie van wijndruiven. De wijngaarden van Valdivieso liggen op een ideale locatie; zeer zonnig, perfect belucht en gekoeld door de wind uit de Pacific. Hierdoor komen wijngaardziektes als schimmel of parasieten nauwelijks voor. De mensen achter het bedrijf Valdivieso hebben uitgebreide kennis van de beschikbare bodem, het microklimaat en de specifieke eigenschappen van druivenrassen.
Een perfecte wijnbereidingstechniek is mogelijk gemaakt mogelijk gemaakt door verregaande investeringen in vinificatiemateriaal. Voor wat betreft de opvoeding van de wijnen gaat Valdivieso zeer genuanceerd te werk.
Al naargelang het type wijn dat men wil maken, wordt wel of geen houtlagering toegepast.
Bij de opvoeding op hout wordt gebruik gemaakt van een uitgebalanceerde combinatie van Frans en Amerikaans eikenhout. In maar 2 jaar heeft Valdivieso een schat aan bekende gouden en zilveren medailles binnen gehaald (meer dan 450! wat de hoge kwaliteit van deze indrukwekkende wijnen onderstreept. De wijnen van Valdivieso worden in Nederland o.a. van DeWeinschenker geleverd.
Proost   Zum Wohle   Prosit   Salute   Cherio   Sante
Flessenpost naar De Weinschenker
™De Weinschenker1203