De Weinschenker
Viu Manent new vines hill

Viu Manent

Op het 'Concours Mondial van Brussel 2000' werden er maar liefst 2709 stalen geproefd.
20 onder hen werden door een internationale en professionele jury bedacht met een 'Grande Médaille d'Or'.
Dit zijn er enkele van ... Viu Manent Malbec Reserve 1998 - Colchagua Valley Malbec, Cot, Auxerrois: verschillende namen voor één en hetzelfde druivenras.
Niet enkel in het Zuidwesten van Frankrijk doet dit druivenras het goed. Ook in landen zoals Uruguay (waar Malbec beschouwd wordt als nationaal druivenras) en Chili worden er schitterende wijnen gemaakt met deze druif.
Chili kende op gebied van wijnbouw de laatste jaren een duizelingwekkende groei. Zowel kwantitatief als kwalitatief is dit op wereldniveau één van de belangrijkste landen.
Viu Manent is gesitueerd in de vallei van Colchagua, 150 km ten Zuiden van Santiago, in één van de kwalitatief belangrijkste gebieden van het land. Viu Manent beschikt over een zeer compleet gamma wijnen dat opgesplitst wordt in een 'Varietal' versie en een 'Reserve' versie. Deze laatste wijnen worden gemaakt van druiven afkomstig van specifieke percelen en worden daarna op zowel Franse- als Amerikaanse eik gelagerd.
De Malbec Réserve 1998 is een wijn met een intens rode, bijna zwarte kleur met doordringende aroma's van zwarte bessen, pruimen en vanille. In de mond is hij vettig en rond en laat een licht rnineralige indruk na.
Door te surfen naar de internet-site van Viu Manent komt u meer te weten over de geheimen van toch wel één van de meest prestigieuze Chileense familiebedrijven in de wijnbouw. http://www.viumanent.cl
Proost   Zum Wohle   Prosit   Salute   Cherio   Sante
Flessenpost naar De Weinschenker
™De Weinschenker1203