De Weinschenker

Beringer-Blass Wine Estates CaliforniŽ USA

Fumé Blanc 'Napa Valley'
'Appellation Collection'
D
ruivensoort Sauvignon Blanc.
De meeste wijngaarden waar de Fumé Blanc vandaan komt liggen in de warmere streken ten noorden van Oakville. De bodem en het microklimaat zijn bijzonder geschikt voor deze druivensoort.
De stokken zijn zo aangeplant dat de druiven optimale zon krijgen en de wind kan circuleren tussen de rijen. Hierdoor ontwikkelen de druiven mooi uitgebalanceerd citrusfruit, meloen en een subtiel kruidig karakter. Na de gisting rijpt 80% van de jonge wijn gedurende 6 maanden op kleine vaten van Frans eiken uit Nevers.
Hierop vindt de malolactische gisting plaats. De overige 20 % wordt opgevoed op edelstaal. Dit deel verzorgt de fijne citrus tonen, het kruidige karakter en de typerende zuurgraad in de wijn. Ter verfijning van de viscositeit en de nuances van rijpe meloen, gedroogde abrikozen en rijpe vijgen voegt Ed Sbragia een klein percentage Sémillon toe.
Kleur: Helder bleekgeel met licht groene schittering.
Neus: Bloemig, licht toast, tropisch fruit, peer, meloen en citroenschil, met tonen van vanille en hazelnoot.
Smaak: Soepel en rijp, met mooie tonen van witte grapefruit, honing, licht kruidig, in de afdronk iets rokerig, rond met een lange nasmaak.
Serveertemperatuur: Gekoeld, 13į C.
Serveeradvies: Heerlijk bij vis, schaal en schelpdieren, wit vlees en gevogelte.
Te koop bij De Weinschenker:
Fumé Blanc 'Napa Valley' white Beringer Vineyards Californie USA

Cabernet-Sauvignon
Bijzonderheden: D
e Cabernet Sauvignon is een van oorsprong Franse druivensoort uit Bordeaux, die zeer goed gedijt in CaliforniŽ. 85% van de wijn rijpt meer dan 5 maanden in een combinatie van kleine Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. De vatrijping verzacht de tannine en voegt een subtiel element van geroosterd brood en eikenhout toe aan de rijke rode en zwarte bessen smaak. Er wordt een kleine hoeveelheid Syrah, Petit Syrah, Cabernet Franc en Merlot toegevoegd aan de uiteindelijke blend, om zo de wijn een grotere complexiteit te geven en een betere balans te verkrijgen.
Kleur: Diep robijnrood.
Neus: Volle geur van rood fruit, zwarte en rode bessen en een toets geroosterd brood.
Smaak: Complex, rode bessen, cassis, tonen van toast en eikenhout, mooie tanninestructuur.
Serveertemperatuur: Kamertemperatuur, 18-20į
Serveeradvies: De wijn combineert bij vele gerechten, rood vlees, stoofvlees, paté en kaas.
Te koop bij De Weinschenker:
Cabernet Sauvignon red Beringer Vineyards Californie USA

Sauvignon Blanc
Bijzonderheden: D
oor het mooie microklimaat is de Napa Valley een van de mooiste wijnstreken ter wereld. De wijngaarden zijn speciaal geselecteerd voor de aanplant van de Sauvignon-Blanc. Ongeveer 65% van de wijn rijpt in eiken vaten van Amerikaans- en Frans eiken.
Om het frisse karakter van de Sauvignon te behouden wordt de rijping op hout beperkt tot 4 maanden. Tegen het einde van de rijping wordt een kleine hoeveelheid Sémillon en Chardonnay toegevoegd, om de wijn zo een grotere complexiteit te geven in geur en smaak.
Kleur: Fonkelend bleekgeel.
Neus: Fruitig, kruisbessen, grassig, met een subtiele ondertoon van vanille, eiken en witte bloemen.
Smaak: Complex, fris met een vleugje geroosterd brood en vanille.
Serveertemperatuur: Gekoeld, 13į C.
Serveeradvies: Bij vis, wit vlees en gevogelte, salades, (koud) buffet en als aperitief.
Te koop bij De Weinschenker:
Sauvignon Blanc white Beringer Vineyards Californie USA

Zinfandel
D
e Zinfandel is een typische Californische druivensoort, die zeer verwant is aan de Zuid-Italiaanse Primitivo. Onmiddellijk na het kneuzen worden druiven en sap in speciale vaten geplaatst, waarna de temperatuur zo snel mogelijk wordt verlaagd.
Zo wordt de frisse geur en smaak van de druiven behouden. Door het urenlange contact van het heldere sap met de schillen verkrijgt de wijn zijn mooie koraalroze kleur. Na het persen gist de wijn op lage temperatuur. Door aan het einde van het gistingsproces de temperatuur nog meer te verlagen, wordt het gisten gestopt.
Kleur: Helder koraalroze. Neus: Frisse fruitgeur, kersen.
Smaak: Opvallend frisse smaak, waarin het fruit domineert. Door het ontbreken van tannines heeft de wijn een zeerplezierig en soepel karakter.
Serveertemperatuur: Gekoeld, 12-14į
Serveeradvies: Als aperitief, bij vis als zalm, witvlees, gevogelte en bij salades.
Zinfandel red Beringer Vineyards Californie USA
Proost   Zum Wohle   Prosit   Salute   Cherio   Sante
Flessenpost naar De Weinschenker
ôDeWeinschenker2004