De Weinschenker
elizium

Quady Winery Central Valley Californië USA

De wijnen en destillaten gesorteerd naar druivensoort en naam.

O
ver Andrew is veel te berichten. De afgestudeerde pyrotechnicus is reeds in 1971 uit Los Angeles vertrokken, om aan de beroemde "University of Califonia in Davis" zijn oenologen studium te absolveren.
Na diverse stages bij verscheidene wijnproducenten verwezenlijkte hij zijn "American Dream": hij startte in Madera in Central Valley oude en haast met uitsterven bedreigde druivensoorten te cultiveren.
En alleen met het vinificeren van zoete wijnen. Een stap, die tot toen niemand te durfde. Vandaag is Quady geroemd in heel Amerika met zijn aparte "zoete" creatie's. Iedere wijn heeft zijn eigen "sweet story".
Andys nieuwste wijn is een verfrissing van een bijzondere soort. Een mousserende Moscato Giallo met maar 4% alcohol: Electra. De naam laat denken aan een "elektriserende" belevenis. Een ideale dessertwijn "light"!
Essentia is een wijn van de druivensoort Orange Muscat, met fijne aromen van sinaasappelen. Met 3 maanden rijping in franse barrique´s heeft deze fruitige specialiteit een fascinerende lengte en is een aparte belevenis met dessert's van chocolade.
De Elysium is gevinificeerd van de haast vergeten druivensoort "Black Muscat", in Europa bekent onder de naam "Muscat Hambourg" en is een van zelden muskaatsoorten met een rode schaalhuid.
Aromen van rozen, lychee, en muskaat domineren de geur en smaak van deze unieke wijn die werkelijk fameus is bij blauwschimmelkazen en vanilledessert's.
De Starboard Batsch is een fijne Californische port, die de naam van port eigenlijk niet mag voeren. De cuvée is gevinificeerd van 5 Portugese druivensoorten (met 75 % Tinta Roriz) met kruidige en chocoladenachtige aromen. Geconcentreerd en complex past deze Californische portwijn perfect bij walnoten en notengebak.

De wijnen en destillate:
'03 Black Muscat "Elysium" red
Quady Andrew Estate California USA 15%

sweet dessert wine, elysium, de griekse hemel over een rozentuin, felrood concentraat van de black muscat, typische portwijnvinificatie, stoppen van de gisting met bijvoeging van eigen geproduceerde brandewijn, hierdoor het grore restsuikeraandeel, 3 maanden franse barrique, ongelofelijke geur en smaak van rozen, cassis, vlierbessen, lychee, mandarijnen, aardbijen, bramen en groene appels, geroemd in combinatie met vanille-ijscrème, excellent bij vanilledessert's, bitterchocolade en blauwe kazen,  ook 0,375 liter.

'03 Orange Muscat "Essencia" Quady Andrew Estate California USA white
Quady Andrew Estate California USA

barnsteenkleurige sweet dessert wine, essensia is als dessertwijn apart te genieten of als begeleiding bij alle zoete nagerechten, aromen van orangebloesem en van abrikozen, imponerende smeltende afdronk,  ook 0,375 liter.

'04 Orange Muscat "Electra" white
Quady Andrew Estate California USA 4% moussee

goudgele sweet dessert wine, naamgeving volgens het eerste "elektrische" contact met de punt van de tong, geuren van voorjaarsbloesem en een struis bloemen, smaken van perzik en meloen, dessertwijn, bij uitstek met alle zoetigheden


'88 Starboard Batsch
Quady Andrew Estate California USA 20%
fijne californische port met , 5 portugese druivensoorten met 75 % tinta roriz, kruidige en chocoladenachtige aromen, caramel, rozijnen, tabak, geconcentreerd en complex, warme en zachte afdronk, past perfect bij walnoten en notengebak.

'96 Starboard Vintage
Quady Andrew Estate California USA 20%
geoogst in frank's vineyard amador county, fijne diep donkerrode, meer zwarte kleur, californische port met typische portwijnvinificatie, perfecte cuvée van tinta amarela en tinta caoo, twee jaar barrique, goed gebalanceerde zuren, prachtige bouquet van vijgen, zwarte kersen en rozijnen met prettige aromen van tabak en chocolade, warme afdronk met hinten van karamel, ideaal bij zoete gerechten, fruit, kaas

Spirit of Elysium
Quady Andrew Estate California USA 40%

destillaat van de black muscat, dubbele destillatie, 12 laar gerijpt in barrique's, 8 jaren rijping in de fles, exotische geuren, rozen, lychees, zwarte bessen, zachte grappa met hinten van bloemen.

De wijnen en destillaten gesorteerd naar druivensoort en naam.
Black Muscat "Elysium" 15% red
Orange Muscat "Electra" 4% moussee white
Orange Muscat "Essencia" white
Spirit of Elysium 40%
Starboard Batsch 20%
Starboard Vintage 20%
Quady Orange Muscat
Proost   Zum Wohle   Prosit   Salute   Cherio   Sante
Flessenpost naar De Weinschenker
™DeWeinschenker2004