De Weinschenker
vat markeren Champagne KRUG

Champagne KRUG

Klipper Krug, de zeewaardige champagne-koeler van Krug
Duitse aanbeveling: Champagne KRUG
Aanmerkingen betreffende Champagnehuizen
Champagnecreaties, Duitse beschrijving van champagneproducenten
Galerie van Champagne doppen en champagnebeelden.
Overzicht artikelen en beschrijvingen mousserende wijnen: Overzicht Champagneklets

Krug Collection 1981. Absolute rariteit in de Champagne
Krug Grande Cuvée. Onvergetelijke Champagne
Krug Rosé. Mysteriöse Champagne
Krug Millesimé. 1988 De top van Grote Wijnen
Krug Clos du Mesnil. De beste wijngaard in de Champagne

Champagne KRUG
De succesvolle champagneperfectie.  D
e familie Krug, die zich helemaal aan de buitengewone kwaliteit van de champagne verbind, brengt vanaf 1843 uitsluitende Champagnepeciaal-Cuvées op de markt. Complexiteit, kracht, en delicatesse zijn de tekens van een toewijding aan de kwaliteit.
Tot de principes van het huis horen vergisting in barrique vaten en opvallende buitengewone lange rijping in flessen in de kelder. De extreme lange tijd van horizontale rijping van de champagne heeft veel enthousiaste champagneliefhebbers.
De unieke stijl laat de vrienden van grote champagne in ongekende werelden voorstoten, met namen zoals Clos du Mesnil of Krug Collection. Krug is onderdeel van Moët Hennessy, de groep, die weer aandeelhouder is van WINE and CO.

Champagne Krug Collection 1981 Collection 1981, Champagne  623 €
Absolute rariteit: na haast 15 jaren in de kelder ondergaan de oogstjaarcuvée's van Krug een verandering, de 1981er oogst maakt geen uitzondering van de regel.
De reeds in jonge jaren bijzondere champagne heeft na 20 jaar in de fles aan complexiteit en intensiteit toegenomen, het citrusfruit blijkt ingelegd in cognac, een bouquet van heidebloemen en noten ontstaat, indien het bouquet zonder haast woord genoten verschijnen aan de liefhebbers tonen van getoast hout, de concentratie woord in de mond onverwacht smakelijk, een topchampagne met zeldzame uitstraling

Champagne Krug Grande Cuvee Krug Grande Cuvée, Champagne  175 €
Onvergetelijk.  De Krug Grande Cuvée is net een "gewone" cuvée in ieder ander champagnehuis. Maar, Krug creëert uitsluitende Speciaal-Cuvées en deze Grande Cuvée opent een complete nieuwe champagnewereld.
Zij hoort bij de gecompliceerdste wijnen in de Champagne. Vijftig! verschillende wijnen vloeien in deze compositie en moet minstens zes jaar horizontaal rijpen in de kelder. Iedere fles is een verzamelstuk met brede vakken van herinneringswaardige aroma's van rijpe mandarijnen tot nougat, praline en brioche.
Naast de ongewoon sterke explosie van smaken heeft deze champagne een enorm indrukwekkende lange afdronk.

Champagne Krug Rosé Krug Rosé, Champagne  292 €
Mysteriös.  Achter het mythische wonder van de wijnkunst, dat zich koraalkleurig in het glas beweegt, verbergt zich een van de verrassendste Rosé-Champagne.
Dat is geen wonder, omdat hij uit het Huize Krug is! Kleur en een bouquet van rozenbladeren ent tonen van jeneverbessen en koriander met een stokje bosaardbeien geven deze champagne direct lyrische eigenschappen.
Het bouquet is de voorbode van harmonische smaakcomponenten in de mond, die desondanks alle fijnheid niet vergeet de beloftes van het etiket "Brut" te honoreren.
Een mysterie, die oplost in genot.

Champagne Krug Millesime 1988 Krug Millesimé 1988  188,00 €
De top van Grote Wijnen. Als symbiotisch voor charme, klasse, smakelijke fijnheden en intensiteit is de Krug Champagne Millesimé (oogstjaarvermelding) reeds een legende, omdat Krug uitsluitende Speciaal-Cuvées produceert. Het eerbiedwaardige huis in Reims met zijn vele goede Millesimé's is een samenspel van grote oogsten en groot talent.
De fijne, sterachtige perlage, die bedaard en vastberaden in het glas naar boven sprankelt is vooral voorzien van een indrukwekkende finesse.
Bij explosie aan de oppervlakte geven zij een frisheid van oranjebloesems en de weelderigheid van kweeperen vrij. Ondanks atletische structuur heeft deze champagne het voorkomen van een gentleman.

Champagne Krug Clos du Mesnil Krug Clos du Mesnil   € 519
Een van de beste, misschien wel de beste wijngaard in de Champagne in het dorp Mesnil. Een maar 1.85 ha groot stukje grond dat geheel ingesloten is met een muur.
Aan deze extreem voor wind beschermde ligging met een bijzonder microklimaat is te danken, dat hier de wijnstokken niet gouw bevriezen. Net als alle andere wijngaarden in Mesnil heeft ook deze een als Grand Cru geclassificeerd terroir, dat de meest goede voorwaarden biedt voor de chardonnay.
Begin de jaren 70 kocht de familie Krug deze wijngaard. Hij werd in het geheel met nieuwe stokken chardonnay beplant. De Blanc de blancs, die in deze monopoliepositie volgens de typische Krug stijl geproduceerd wordt met uiterste zorgvuldige rijping van de grondwijnen in barrique´s en met bijzonder lange gisting heeft de naam van de als exclusiefste en kostbaarste champagne in de wereld.
De Krug Clos de Mesnil heeft een elegante mousse, een levendige structuur met mineralische en florale aromen, rijpe hinten van honing en gedroogd fruit, zeer complex en enorm aromatisch, restzuikers met 6 gram/liter.

Duits: Geschmack, ein Hochgenuss vom Aperitif zum Nachtisch.
D
ie Feinheit, Eleganz und der Charme des Krug 1988 ermöglichen zahlreiche und unterschiedliche Verbindungen. Ein perfekter Begleiter zu Steinbutt in Sauce Hollandaise, Barsch in Butter, Geflügel in Sahnesauce oder einfach zu Desserts, die auf getrockneten Früchten basieren. Mandeln und Vanille wüßten ihn in wundervoller Weise zu begleiten und würden es verstehen, einen genußfreudigen Gaumen zu verzaubern.
Das meint der Önologe: Krug 1988 besticht mit seiner intensiv goldenen Farbe und lebendigen, blumigen Aromen. Er explodiert regelrecht am Gaumen. Seine Feinheit verleiht ihm Klasse und Würde, untermalt von seiner ausgezeichneten Struktur. Dieser Wein ist von bemerkenswerter Frische für seine 11 Jahre, er ist reichhaltig und von großer Komplexität. Der Krug 1988 erinnert an Orangenblüten, getrocknete Feigen sowie reife Quitten und besticht mit einer würzigen Note. Der Krug 1988 ähnelt im Stil den Jahrgängen 1981, 1969 und 1955. Er hält alles, was man sich von ihm versprochen hat und rechtfertigt die ungewöhnliche Entscheidung, zwei Jahre nach Krug 1989 vorgestellt zu werden.
Elaboration: 1988 begann mit mildem Wetter, gefolgt vom Regen, Schnee und Stürmen im Februar und März. April und Mai zeigten ein Wechselspiel zwischen Sonne und Gewittern. Einem phantastischen, sehr heißen Sommer, der eine hervorragende Fruchtentwicklung förderte, folgte gelegentlicher Regen und kühlere Temperaturen im September, die für eine ausgewogene Ernte sorgten. Nach der ersten Gärung, in kleinen Eichenfässern, bestätigte sich beim Verkosten der jungen Weine, daß diesem Jahrgang eine große Zukunft bevorsteht.

Zeewaardige champagne-koeler, de 'Klipper Krug' Een zeewaardige champagne-koeler.
De 'Klipper Krug' (Seetauglich)

Das Champagner-Haus Krug initiierte 1999 einen Wettbewerb für junge Designer: kreiert werden sollte ein Champagner-Kühler,
der den Unbilden einer Seereise Stand halten kann und zugleich von edlem Design gestaltet sein sollte.
Gewinner des Wettbewerbs wurde ein Absolvent einer Schmuckdesignschule namens Luc Arl.
Ihm gelang die Kreation eines Kühlers, der sich mit den Wellen wiegt und nicht überschwappen kann.
Das formschöne Gefäß trägt den Namen »Klipper Krug« und ist eine Hommage an einen großen Segler des 19. Jahrhunderts, der sich allerdings »Clipper« schrieb.
»Klipper Krug« ist unter anderem erhältlich als Geschenkpackung (Holzkiste) inklusive einer Flasche Krug Grande Cuvée für zirka 500 €.

Prijzen zijn een indicatie.
Prijzen, oogstjaren en andere gegevens zijn pas bindend na een schriftelijke bevestiging.
Hiervoor en eventuele levertijden informeren bij De Weinschenker.
Zie ook Algemene Voorwaarden
Proost   Zum Wohle   Prosit   Salute   Cherio   Sante
Flessenpost naar De Weinschenker
™De Weinschenker0104