Receptenoverzicht I 60 Aspergegerechten

Nog meer gerechten in Receptenoverzicht II

Recepten van, met en bij de wijn:
Steeds weer kom ik in de wijnlanden of uiteraard ook in tijdschriften recepten tegen die met wijn te maken hebben. Maar niet alleen dat is de drijfveer voor een pagina met recepten geweest, ook andere voor de klandizie belangrijke combinaties van ‘eten en drinken’ hebben wij aangegeven. Aangezien alles wat de wijn en het gebruik van wijn enigszins kan aanbevelen (bevorderen, stimuleren!) is voor ons van De Weinschenker zeer belangrijk om aan onze klanten bekend te maken.
Wijn met spijs’ is de 3de  van de drie grote beweringen wijn doelgericht in te zetten.
De anderen zijn:
1.Het Genieten van wijn met bijkomende dorstlessende functie
kijkt u naar de pagina ‘Wijn:plezier en luxe’ en
2. Het bevorderen en behouden van de gezondheid.
kijkt u in dit belang naar de pagina Wijn-Gezond.
De  meeste gerechten zijn in de Duitse taal, (scannen is enorm tijdsparend en zonder deze was ik er niet aan begonnen!) maar in de loop van de tijd worden de recepten zo veel mogelijk in het Nederlands vertaald, waarbij het soms moeilijk, soms onmogelijk blijkt de juiste woorden voor de integriënten te vinden. Uiteraard geef ik geen garantie dat de gerechten juist zijn beschreven en met de aangegeven hoeveelheden uit gevoerd kunnen worden. Graag vraag ik u om uw praktische ervaringen.
Bijzonders blij ben ik met iedere aanbreng van gerechten, die met of van wijn zijn gemaakt zijn of waar een bijzondere wijn bij zal passen. Iedere plaatsing vergoeden wij met een fles aangepaste wijn.  

1 Aspergegerechten 60 verschillende en 8 sausen!
2 Austernpilze in Wein-Sahne-Sauce oester paddestoelen in wijn – raamsaus
3 Barbecue california of Californië gril met
-3.1- Voorgerecht: groentespies met twee dips
-3.2-
Hoofdgerecht: zoetzure zalm steaks met gebakken aardappelen
-3.3-
Nagerecht / dessert: kaascake met sauvignon gelee 
4 Blauwaderkaas
5 Boef Bourguignon
6
Bowlen Rezepte für kreative Drinks
7
Buitenbuffet Spaanse Stijl met
-7.1-
Spaanse aardappelsalade maaltijdsalade
-7.2-
Tilapiafilets met venkel in folie vispakketje
-7.3-
Lamsvleesspies  barbecuespies
-7.4-
Champignonspies vegetarische spies
-7.5-
Pittige kipspies barbecuespies
-7.6-
Minipaprika's met tomatenrijst  tapas
-7.7-
Pittige gamba’s  tapas
-7.8-
Spinazietortilla tapas
-7.9-
Salade van kerstomaatjes en olijven  tapas
-7.10-
Geroosterd Turks brood  bijgerecht
8 Chocolade en Wijnen
9
Con Amore 
-
9.0 Vorspeise: Polenta Creme Suppe mit Steinpilzen
-9.1- Hauptgericht: Reh-Medaillons mit Zimt-Pflaumen und Griessplätzchen
-9.2- Finale Dolce: Mokka-Mousse mit eingelegten Birnen
-9.3- Dessert und Wein;

-9.3.1- Eispralinen; -9.3.2- Exotischer Fruchtsalat; -9.3.3- Früchte mit Mascarpone-Creme;
-9.3.4- Apfelstrudel; -9.3.5- Crepés mit Schokoladensauce; -9.3.6- Orangencreme;
-9.3.7- Schokolade; -9.3.8- Champagne; Cidre
-9.4- Toegift: Gegrilde zeebaars met ei salsa van mango en geroosterde rode paprika
                    (voor 2 personen) Een visgerecht van chef-kok John Ash voor speciale
                    vrienden!
10 Christmass cake  engels recept met dank aan vrouw dr. Homan
11
Coq au Vin
12
Cordon blue
13 Dampfnudeln mit warmem Weinschaum stoomnoedels –knoedels
14
Decanteren  Karaffen
15
Epoisses – Soufflé 
16 Fasan mit Weintrauben fazant met wijndruiven
17 Filets Mignon mit Portwein
18 Filetsteak mit Rotweinsauce
19
Fischtopf
20
Forel in Folie
21 Franse gerechten met kaas en wijn 
22 Franse Kazen  Kazen van koeienmelk  paddestoelen en geitenmelk
23 Gänsekeulen in Rotwein ganzenbouten in rode wijn

24 Gegratineerde aardappels met MontOr
25
Geitenkaas en wijn
Ziegenkäse und sein Wein
26
Genieten
25 Gourmetten  in de winter
27 Gratinierte Roquefort met Peer
28 Hahn im Riesling  
29
Ham en Wijn
30
Harmonie tussen kaas en wijn  
31
Hazenpeper
32 Haifischsteak mit Tomaten und Zwiebeln

33a Hongaarse ovenschotel
33b Kalbschnitzel normannische Art 
33c Kaninchen in Rotwein konijn in rode wijn
34 Kaasfondue au Vacherin
35
Kalfsschenkel met druiven Sappiges in saus
36
Karbonade met Provençaalse kruiden en rode wijn
37
Kreeft (Duitse afhandeling van het genieten van kreeft)
-37.1-
In alle zeeën thuis -37.2- De kreeft-kraakpunten -37.3- Wie is wie in de zee?
-37.4- Wijn bij Kreeft -37.5- Gegrilleerde kreeft voor 4 personen
-37.6- Kreeftenboter, beurre de homard -37.7- Kreeftencocktail 2 x 
-37.8- Kreeftencocktail met grapefruit -37.9- Lobstercocktail
-37.10- Rivierkreeftjescocktail op Poolse wijze -37.11- Kreeftcroquetten -37.12- Kreeftemousse
-37.13- Timbaal van kreeftenmousse  -37.14- Kreeftenragout -37.15- Kreefteragoüt Newburg
-37.16- Kreeftensalade -37.17- Kreeftensalade met truffel
38
Melonen mit Portwein meloenen in  portwijn
39 Mixed grill van vleeswaren
40
Muscheln auf Fischerart

41 Pochierte Eier mit Rotweinsauce gepocheerde eieren in rode wijnsaus
42 Pollastre a la Catalana
Een Catalans gerecht
43 Poularde in Rotwein Kip in rode wijnsaus
44
Rebhühner in Weinblättern Patrijzen in wijnbladeren
45
Rehmedaillons mit Himbeer-Wein-Sosse reemedaillons met frambozen – wijnsaus
46
Rode-Wijnschuim voor 4 personen
47
Rotbarschgeschnetzeltes
48
Samengaan van wijn en spijs
49 Scampi-Spiesse mit Sauce Fourme d`Ambert
50 Schalotten mit Rotwein-Zimt-Sauce sjalotten - zilveruitjes met rode wijn – kaneel – saus

51 Sherry Mix
52 Spaghetti  Macaroni
53 Tafelspits mit Staudensellerie, Äpfeln und Walnüßen
54
Tandoori-Shrimps
55
Tarte au Camembert
56
Tiramisü
57
Truffel
58
Wachteln mit Portwein kwartel met portwijn
59a Weingelee Rot-Weiß
59b
Wein & Käse
60 Weißweinäpfel mit Himbeermark

61 Weißweinsoße mit Korinthen witte wijnsaus met krenten rozijnen
62 Wilde eendenborstfilet met paprikasaus
63 Wild en Wijn  
Wat drinkt men nu het beste bij wild?
64
Zanderfilet mit Kürbis-Kartoffel-Püree
65 Zander in Wein-Sahne-Sosse snoekbaars met wijn – raamsaus
66
Zwiebelkuchen Schaffhauser Bölle Tünn

Kalkoenschenkel met gedroogde pruimen
Kruidige Zucchinitorte
Joghurt met half bevroren peren en aarbijengelee
Moorschnuckenkarree mit Honigkruste, Grünkohlgemüse und Moorkartoffeln
Bij kaas alleen rode wijn? Fout!

Westfälischer auflauf met een saus van bier

Samengaan van wijn en spijs
Zie ook: wild en wijn en kaas en wijn en ham en wijn
- Bij vis, oosters, schelp- en schaaldieren: witte, droge of half droge wijnen, droge sekt; cremant brut en champagne brut.
- Bij voorgerechten en hors d'oeuvre: droge of half droge witte wijnen, rosé-wijnen.
- Bij vlees en gevogelte: geurige, edele, rode wijnen die niet te krachtig mogen zijn.
Bij wild: grote volle rode wijnen, rijk en krachtig.
- Bij ganzenlever: naar keuze grote rode wijnen of Eisweine, Trockenbeerenauslesen, Beerenauslesen, grote witte likeurwijnen.
- Bij kaas: grote rode wijnen van een groot jaar bij gegiste kaas, witte landwijnen bij zachte smeerkaas.
- Bij zoete nagerechten: Auslesen, Spätlesen, demi-sec champagne, mousserende wijnen, likeurwijnen, zoete natuurwijnen.
- Bij fruit: Beerenauslesen, Auslesen, Eisweine, Trockenbeerenauslesen, witte likeurwijnen, demi-sec champagne, Cava, Sekt of Spumanta Dolce kan echter bij ieder gerecht geschonken worden.

Het is aan de tijd goede wijn* te drinken  (* DeWeinschenker)

Proost ZumWohle Cheerio Salute Sante

©DeWeinschenker0802