Franse Kazená Receptenoverzicht

Bij wijnen zijn kazen de begeleiders bij uitstek. Zeker, indien de juiste keuze gemaakt kan worden bij de te schenken wijn. Niet iedere wijn kan bepaalde kazen accepteren. Rode wijn, zeker de pittige volle en rijpe, is daarin vrij gemakkelijk.
Maar met witte wijn oppassen: hoe droger de wijn des te romiger de kaas
of bijvoorbeeld: Bij een “blauwe kaas’ een zoete wijn!
Zie een Belgische uitleg van welke wijn bij welke kaas met een beschrijving van de specialist:
Maitre Fromager Affineur Fried Elsen
Kaas van koeienmelk
Kazen van schapenmelk
Kaas van ‘Edele’ paddestoelen
Kazen van geitenmelk

Kaas van koeienmelk

kaassoort:

zo moet íe uitzien:

kaassoort:

zo moet íe uitzien:

Banon de
Grande - Mere

Brie de Meaux AOC

Beaufort AOC
ca.14 maanden gerijpt

Brillat-Savarin fermier

Boule de Lille
très vieille

Brique de Joux

Brique de Joux

Boule de Vinage

Boule de Vinage

Camembert AOC

Camembert

Kaas van ‘Edele’ paddestoelen

Bleu de Montagne

Bleu de Montagne

Bleu de Paturages

Bleu de Paturages

Fourme de Montbrison AOC

Fourme de Montbrison

Roquefort AOC

Roquefort

Kazen van schapenmelk

Brebis de Lochois

Brebis de Lochois

Brebis des Pyrénées

Brebis des Pyrénées

Brebis de Lozère

Brebis de Lozère

Brin d`Amour

Brin d`Amour

Kazen van geitenmelk

Anneau de Vic-Bilh

Anneau de Vic-Bilh

Bûche Berrichon cendré

Bûche Berrichon cendré

Chabis-Feuille

Chabis- Feuille

Clacbitou

Clacbitou

Crottin de Chavignol AOC

Crottin de Chavigno

Le Maconnais

Le Maconnais

Tomette cendrée

Tomette cendrée

Tome de Chèvre

Tome de Chèvre

Het is aan de tijd goede* wijn te drinken
(* DeWeinschenker)

Proost ZumWohle Cheerio Salute Sante

ęDeWeinschenker102